weerbaarheid

Stressmanagement

Mentale weerbaarheid helpt mensen omgaan met stress en emotie. Uit onderzoek blijkt dat boksen een enorm goede invloed heeft op je mentale gezondheid. Je leert een stukje zelfverdediging, je leert je grenzen aangeven, bouwt je conditie op en helpt stress verminderen doordat je letterlijk je frustraties eruit kan slaan.

Zelfvertrouwen en zelfbeeld

Je bouwt zelfvertrouwen op door een combinatie van interne en externe factoren. Naarmate je ervaring op doet en vaardigheden leert, groeit je vertrouwen in je eigen kunnen. Ook als je merkt dat uiterlijke doelen dichterbij komen, wordt je zekerder van jezelf. Het behalen van doelen die misschien onmogelijk leken, zorgt ervoor dat mentaal beter in je vel zit.

Discipline en doorzettingsvermogen

Boksen is niet alleen een fysieke sport, maar ook een discipline die mentale kracht en doorzettingsvermogen bevordert. Discipline speelt een belangrijke rol in het behalen van doelen, op elk aspect van je leven. Door het volgen van een trainingsschema ontwikkel je een gevoel van zelfcontrole en weerbaarheid.

Mis je een stukje zelfverzekerdheid en assertiviteit? Zou je graag een positiever zelfbeeld hebben? Merk je dat je het lastig vindt om je grenzen aan te geven?
Heb jij het gevoel dat er meer in jou zit dan er nu uit komt? Het goede nieuws is dat assertief gedrag te trainen is en hoewel het creeëren van een positiever zelfbeeld tijd kost, is het niet onmogelijk. Bokstraining gebruiken we als een manier om zelfverzekerdheid en assertiviteit te verhogen. We leren jou daarbij ook hoe je grenzen moet stellen en hoe je daarin standvastig kunt blijven. Door middel van coaching staan we stil bij jouw huidige situatie en waar je graag naartoe zult willen. We stellen als ervaren (en ervaringsdeskundige) trainers samen met jou een plan die kleine stappen bevat om langzaam maar zeker naar jouw doelen toe te werken. Het weerbaarheidstraject duurt 8 weken om jou een goede start mee om meer uit jezelf te halen. Daarna blijf je uiteraard welkom, maar is er in ieder geval een goede basis gelegd. In de 8 weken krijg je intensieve boks- en krachttrainingen, coachinggesprekken en voedingsbegeleiding, omdat de juiste voeding ook enorm kan bijdragen aan jouw mentale gezondheid.

fysiek en mentaal sterker

Dat fysieke en mentale weerbaarheid hand in hand met elkaar gaan is natuurlijk al langer bekend, maar het belang hiervan wordt steeds duidelijker in een wereld waar de cijfers van burn-outs en depressies nog nooit zo hoog zijn geweest. Een goede mentale en fysieke gezondheid is dan ook de basis. Wanneer je mentaal sterk bent helpt dat bij fysieke uitdagingen en wanneer je fysiek sterk bent helpt dat mentale doelen te bereiken. De manier waarop wij jou kunnen helpen mentaal en fysiek sterker te worden is een combinatie van boksen met krachttraining. 

Naast dat we de focus leggen op boksen en krachttraining, zijn de coachingsesprekken ook van belang. Deze gesprekken zijn bedoeld om naar alle facetten van gezondheid te kijken en zo een volledige benadering te bieden. In deze sessies bespreken we het belang van slaap en hoe het de fysieke en mentale gesteldheid beïnvloedt. Verder wordt er aandacht besteed aan voeding, omdat dat ook van grote invloed is op hoe je in je vel zit. Een ander onderdeel van de coachinggesprekken zijn toekomstvisie en mindset. We helpen je om doelen te stellen en een positieve mentaliteit te ontwikkelen, gericht op groei en doorzettingsvermogen. Deze gesprekken bieden ondersteuning en begeleiding in zowel het fysieke als het mentale aspect van jouw traject. 

Wat kun je verwachten?

Voor wie?