mike2

Mike Training & Coaching

Over Mike

Het begin

”Mijn verhaal in de fitnesswereld begon op mijn 16e toen ik voor het eerst de sportschool in stapte. Al snel bleek mijn liefde voor het ijzer duidelijk te worden. Ik ging vaker naar de sportschool, begon mij in te lezen in training, voeding en eigenlijk alles wat te maken had met fitness. Het werd al snel groter dan een hobby en ik wilde meer.”

”Op mijn 18e maakte ik de keuze om mijn eerste fitness/bodybuilding wedstrijd mee te doen. Het plan was in eerste instantie om te kijken hoever ik mezelf kon pushen en hoe ver ik kon gaan. De eerste wedstrijd slaagde ik erin om gelijk de 1e plek te behalen. Ik was verkocht. Ook vanwege het harde werk wat ervoor nodig was. Een strikt voedingsplan volgen, dagelijks trainen en het uiterste van jezelf vragen, alle leefstijlfactoren erop aanpassen om het maximale uit mezelf te halen. Het traject naar de wedstrijd toe ging uiteraard niet zonder kleerscheuren, maar van dit vallen en opstaan heb ik juist het meeste geleerd. Het harde werken en de toewijding hebben ertoe geleidt dat ik 3x een Nederlands Kampioenschap kon winnen bij de junioren.”

Nieuwe uitdaging

”Tot mijn 23e heb ik wedstrijden gedaan, toen besloot ik Mike Personal Training en Coaching op te richten. Niet alleen omdat ik een nieuwe uitdaging nodig had, maar ook het gevoel had dat ik anderen kon helpen om door mijn proces mensen te helpen ook het beste uit zichzelf te leren halen. Wat mijn aanpak en die van mijn team uniek maakt, is dat ik álle facetten van de gezondheid aan wil pakken, omdat ik zelf heb ondervonden hoe belangrijk alle onderdelen zijn.”

De toekomst

”In de toekomst hoop ik zoveel mogelijk mensen te leren hoe ze het beste uit zichzelf halen. Ik vind niets zo zonde als dat ik zie dat mensen kansen en potentie laten liggen. De mentaliteit en eigenschappen die ik nodig had voor de wedstrijden, pas ik nu toe op het ondernemen. En natuurlijk zal ik zelf altijd van krachttraining blijven houden en zal hier dan ook nooit mee stoppen.”