Dietetiek

Wat ons onderscheidt van de rest...

Inzicht in je voeding is een essentieel onderdeel van het bereiken van je gezondheids- en fitnessdoelen. Of je nu wilt afvallen, spiermassa wilt opbouwen of gewoon een gezonder eetpatroon wilt ontwikkelen, de juiste begeleiding kan het verschil maken tussen succes en stagnatie. Bij ons hebben we niet alleen de expertise en ervaring om je te helpen jouw doelen te bereiken, maar we hebben ook een geheim ingrediënt dat ons onderscheidt van de rest: empathie.Voor ons is empathie de sleutel tot effectieve voedingsbegeleiding. We begrijpen dat het veranderen van eetgewoonten en levensstijl niet altijd gemakkelijk is. Het kan uitdagend zijn en soms zelfs ontmoedigend. Daarom zijn we hier om niet alleen professionele begeleiding te bieden, maar ook een luisterend oor, begrip en ondersteuning.

Onze diëtiste is er om samen met jou een plan op te stellen dat past bij jouw individuele behoeften, voorkeuren en doelen. We zullen je niet vertellen wat je moet doen en vooral niet mag doen, maar we zullen je begeleiden bij het ontdekken van wat voor jou het beste werkt. We moedigen je aan om zelfbewustzijn te ontwikkelen, zodat je niet alleen fysiek, maar ook mentaal sterker wordt.Daarnaast begrijpen we dat voeding meer is dan alleen maar brandstof voor je lichaam. Het is ook verbonden met emoties, sociale interacties en cultuur. Daarom integreren we een holistische benadering in onze voedingsbegeleiding, waarbij we rekening houden met al deze aspecten van voeding en welzijn

Het verschil tussen dietetiek en voedingsbegeleiding

Diëtetiek en  gewone voedingsbegeleiding zijn twee nauw verwante gebieden, maar ze verschillen in hun aanpak, focus en doelstellingen. Diëtetiek is een gespecialiseerd gebied binnen de gezondheidszorg dat zich richt op het bevorderen van gezondheid en het voorkomen en behandelen van ziekten door middel van voeding. Diëtetiek omvat een uitgebreide opleiding en training op het gebied van voeding, anatomie, fysiologie, biochemie en voedingswetenschappen. Diëtisten hebben een grondige kennis van de voedingsbehoeften van verschillende doelgroepen en de impact van voeding op de gezondheid. De diëtiste in team Mike heeft zich gespecialiseerd in sportvoeding tijdens een op zichzelf staande opleiding. Ook heeft ze zich verdiept in eetproblematiek, van emotie-eten tot eetstoornissen.

Diëtisten zijn opgeleid om individuen te helpen bij het identificeren van voedingsbehoeften, het stellen van haalbare doelen en het ontwikkelen van gepersonaliseerde voedingsplannen. Een belangrijk aspect dat diëtetiek onderscheidt van gewone voedingsbegeleiding is de focus op medische voedingsbehandeling. Diëtisten werken vaak samen met artsen en andere zorgverleners om voedingsplannen te ontwikkelen voor mensen met specifieke medische aandoeningen, zoals diabetes, hartziekten, nierziekten en spijsverteringsproblemen. Ze passen voedingsadvies aan op basis van de individuele gezondheidstoestand, medicatiegebruik en andere relevante factoren. Een ander aspect dat diëtetiek onderscheidt, is de nadruk op evidence-based practice. Diëtisten maken gebruik van wetenschappelijk onderzoek en klinische richtlijnen om hun praktijk te informeren en ervoor te zorgen dat hun advies gebaseerd is op de meest actuele en betrouwbare informatie. Ze evalueren regelmatig nieuwe onderzoeken en passen hun aanpak aan op basis van de evoluerende kennis in het veld. 

gedragsverandering op lange termijn

Diëtisten spelen ook een belangrijke rol bij het begeleiden van gedragsverandering. Ze begrijpen dat het veranderen van eetgewoonten niet alleen gaat om het geven van informatie, maar ook om het ondersteunen van individuen bij het ontwikkelen van de vaardigheden, motivatie en zelfvertrouwen die nodig zijn om blijvende veranderingen aan te brengen. Ze bieden coaching en ondersteuning om obstakels te overwinnen en successen te vieren tijdens het proces van gedragsverandering. 

Voedingscoaches kunnen voedingsbegeleiding aanbieden als onderdeel van hun diensten bij bijvoorbeeld personal training, maar ze hebben doorgaans niet dezelfde mate van gespecialiseerde training en expertise als diëtisten. Kortom, terwijl voedingsbegeleiding zich richt op algemeen advies en richtlijnen voor gezonde voeding, is diëtetiek een gespecialiseerd gebied binnen de gezondheidszorg dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van gepersonaliseerde voedingsplannen, medische voedingsbehandeling en gedragsverandering. Diëtisten zijn opgeleid om individuen te helpen bij het bereiken van hun gezondheidsdoelen door middel van evidence-based practice en een holistische benadering van voeding en gezondheid.

Afvallen

Wil je graag afvallen maar heb je moeite om de juiste aanpak te vinden? Geen zorgen, ons team staat voor je klaar om je te helpen om een voedingspatroon te ontwikkelen die bij jou past en die jij dus echt kunt vasthouden. Wij begrijpen dat afvallen meer is dan alleen maar minder eten. Het gaat om het maken van gezonde keuzes die passen bij jouw levensstijl en voorkeuren. Daarom werken ze nauw met je samen om een persoonlijk plan op te stellen dat haalbaar en effectief is. 

Door middel van een grondige analyse van je eetgewoonten, levensstijl en doelen, ontwikkelen we een plan dat is afgestemd op jouw behoeften. Dit kan onder andere bestaan uit het aanpassen van je voedingspatroon, het introduceren van gezonde gewoonten en het leren omgaan met emotie eten

Wat ons onderscheidt, is onze holistische benadering van gewichtsverlies. We kijken niet alleen naar wat je eet, maar ook naar factoren zoals stress, slaap, lichaamsbeweging en mindset, die van invloed kunnen zijn op je gewicht en welzijn. Op deze manier streven we ernaar om niet alleen gewichtsverlies te bevorderen, maar ook om je algehele gezondheid en welzijn te verbeteren.We zijn er niet alleen om je te helpen af te vallen, maar ook om je te ondersteunen op de lange termijn. We bieden continue begeleiding, aanmoediging en advies om ervoor te zorgen dat je je gewichtsdoelen bereikt en behoudt, zelfs na het afsluiten van jouw traject.

Aankomen

Juist het tegenovergestelde kan voor veel mensen ook lastig zijn: aankomen. Dit kan bijvoorbeeld ook in spiermassa zijn. Met deze hulpvraag gaan we op dezelfde manier aan de slag: we nemen een uitgebreide intake met je af om er achter te komen welke voeding en beweging voor jou werkt en welke juist niet. Net als bij afvallen, gaat het bij moeite met aankomen ook om meer dan alleen eten. Bij dit traject gaan we dan ook aan de slag met stress, slaap, lichaamsbeweging en mindset. Je kan op ons team terugvallen wanneer jij dat nodig hebt, totdat jij het gevoel hebt dat je het zelf kan.